IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:30 | 12 септември 2024
Обновен: 19:48 | 17 септември 2024

Съдът във Варна даде условна присъда на продавачка, присвоила над 4000 лева

Тя взела парите и напуснала търговския обект

По материала работи: Александър Дечев
Съдът във Варна даде условна присъда на продавачка, присвоила над 4000 лева

33-годишна жена бе призната за виновна в това, че на 7 август 2021 г., в град Долни Чифлик, Варненска област, като длъжностно лице – продавач-консултант в търговски обект, присвоила чужди пари и чужди вещи. Става дума за парична сума и 4 кутии цигари, съобщават от пресцентъра на съда.

Общата стойност на всичко присвоено възлиза на над 4200 лева, като парите и вещите са й били връчени в качеството на длъжностно и поверени й да ги пази и управлява. Непосредствено след деянието подсъдимата престанала да обслужва клиенти и без да уведоми колегата или работодателя си, напуснала търговския обект.

Районен съд–Варна наложи на  33-годишната жена, която е с чисто съдебно минало, наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Тя бе осъдена да заплати и направените по делото разноски за над 900 лева. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.
 

Коментари

Новини Варна