IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
11:45 | 12 септември 2024
Обновен: 16:36 | 16 септември 2024

Турнирът "Млад спасител" се проведе за 11-ти път във Варна

Включиха се 86 участници, разделени в четири възрастови групи

По материала работи: Александър Дечев
Турнирът "Млад спасител" се проведе за 11-ти път във Варна

86 участници от морската столица разделени в 4 възрастови групи, се включиха в 11-ото издание на турнира по водно спасяване „Млад спасител“ - въпреки неблагоприятните атмосферни условия на Южния плаж във Варна. 

Те премериха сили в дисциплините: плуване в открити води, плажни флагове, щафета (плажен спринт) и връзване на морски възли.

Главният съдия на проявата Вили Цеков, който има и дългогодишен стаж, като спасител  - изрази недоумението си от факта, че няма представители на други центрове в страната, което според него е несериозно и ще попречи за определянето на най-добрите наши състезатели за предстоящите международни прояви.

Припомняме, че една от големите плувни легенди у нас – варненецът Юлиян Русев е носител на златен медал от Световно първенство по водно спасяване. 
Турнирът се организира от Областен съвет на Български червен кръст, с партньорството на Дирекция „Спорт“ на Община Варна, НС на БЧК и Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ).

Коментари

Новини Варна