IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
14:15 | 11 септември 2024
Обновен: 11:50 | 17 септември 2024

Баща бе осъден за неплащане на издръжка на дете във Варна

Общата сума, която дължи, е 6200 лева

По материала работи: Александър Дечев
Баща бе осъден за неплащане на издръжка на дете във Варна

40-годишен мъж бе признат за виновен в това, че в периода от м. ноември 2018 г. до месец декември 2023 г. включително, в Девня и във Варна, след като е бил осъден с влязло в законна сила съдебно решение да издържа свой низходящ – малолетната си дъщеря, съзнателно не изпълнил това свое задължение в размер на повече от две месечни вноски. Подсъдимият е трябвало да заплаща на дъщеря си, чрез нейната майка и законен представител, ежемесечна издръжка в размер на 100 лева месечно, като общата стойност на задължението му за периода е в общ размер на 6200 лева.

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, след редуциране на определеното наказание с 1/3, състав на Варненския районен съд наложи на 40-годишния родител лишаване от свобода за срок от 4 месеца, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В тежест на подсъдимия са и направени по делото разноски за над 600 лева.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

Коментари

Новини Варна