IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
13:40 | 10 септември 2024
Обновен: 12:20 | 17 септември 2024

Във Варна: Дете не се прибра навреме вкъщи заради неработеща машина в автобус

Контрольори го свалил, пътувало без билет

По материала работи: Слав Велев
Във Варна: Дете не се прибра навреме вкъщи заради неработеща машина в автобус

Снимката е илюстративна/Фейсбук/Дес Василева

Дете не се прибра навреме вкъщи заради неработеща машина за билети. За случая съобщи притеснена майка в социалните мрежи. Причината е, че детето е пътувало без билет и било свалено принудително от контролата в автобуса. Според Антония Демирова нейното отроче не е успяло да си закупи превозен документ, тъй като машината за продажба на билети не е работила.

Ето какво написа тя:

"В 21:30 часа получавам обаждане от сина ми, че ще закъснее, защото някаква си контрола го е свалила от автобуса, тъй като той не си е закупил билет поради неработеща машина. Това нормално ли е?".

Демирова се обръща към кмета на Варна Благомир Коцев, като го "тагва" в публикацията с искане да предприеме действия по казуса.

"Пътуващите с градския транспорт нямаме вина за Вашите неработещи системи", отбелязва тя.

Виктория Калудова написа в коментарите под публикацията, че е станала свидетел на подобна случка:

"Бяхме около 15 човека в автобуса, машината отново неработеше и съответно не успяхме да закупим билети, но една крива лелка реши да се заяде точно с едно момченце на около 13-14 години, след като няколко човека се застъпихме за него, лелята много бързо си затвори устата, изгледа ни лошо и на следващата спирка слезе. На никой друг възрастен не направи проблем, но точно на детето направи. Изводът е, че пред децата са много силни".

От ОП "ТАСРУД", което отговаря за приходите от продажбата на пътни документи в обществения транспорт на Варна, съветват жителите и гостите на града да купуват билети за градски транспорт с приложението TicketVarna. 

С приложението TicketVarna цената за едночасово пътуване е 1 лв., а за час и половина – 1,50 лв. и е по-изгодна от тази на хартиения билет. Той излиза 2 лв. за час и 2,50 лв. за 90 минути.

Коментари

Борко ( преди 1 ден )
Бих задал няколко въпроса, които удобно са пропуснати в статията.На колко години е "детето?Защо няма безплатна карта, а ще купува билет?Защо не си е купило билет от спирката?Дали наистина не е работила машината или "детето" само така е казало на майка си, защото закъснява и е изпуснало автобуса или защото си е изхарчило парите и няма за билет?И какво трябва да направи контролата? да не си върши работата? Тогава защо ги има тези контроли? Махайте ги, гражданите знаят по-добре!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Веска ( преди 4 дни )
От ОП "ТАСРУД" ще ни подарят ли телефон, на който да си сваля приложението? Много възрастни хора, като мене, използват обикновените телефони, затова не могат да си купуват евтините атобусни билети. Както и да си купуват с намаление на хранителни продукти в ЛИДЛ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна