IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
17:05 | 9 септември 2024
Обновен: 21:27 | 20 септември 2024

Строителството на новата сграда на МГ-Варна е приоритет за местната власт

В ход е процедурата по безвъзмездното придобиване от държавата на имотите, върху които ще бъде изграден модерният кампус

По материала работи: Слав Велев
Строителството на новата сграда на МГ-Варна е приоритет за местната власт

Снимка: Общински съвет - Варна

Строителството на новата сграда на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна е приоритет за местната власт и има единодушната подкрепа на всички политически сили в Общинския съвет. Това стана ясно на среща, инициирана от председателя на местния парламент Христо Димитров. В нея участваха областният управител проф. Андрияна Андреева, кметът Благомир Коцев, заместник-председатели на Общинския съвет, председатели на групи, представители на администрацията и на фондация „Д-р Петър Берон“.

В ход е процедурата по безвъзмездното придобиване от държавата на имотите, върху които ще бъде изграден модерният кампус. Веднага щом има решение на Министерски съвет, ще бъдат предприети стъпки на местно ниво по приемо-предаване на терените. Изразено бе очакване това да се случи до края на септември, за да може да се мине на следващ етап по реализацията на проекта. Докато процедурата не приключи, Община Варна не може да получи средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма на Министерство на финансите за общински проекти.

Математическата гимназия, която в края на юли беше извадена от списъка с проекти, отново намира място в него, беше изтъкнато по време на срещата. 

Колкото до конкурса за изпълнение, предвижда се той да стартира веднага след като Община Варна придобие отново имотите.  Очакванията са да има резултати от него до края на годината, а при евентуално оспорване – през първото тримесечие на 2025 г.

Администрацията декларира пред участниците в срещата, че в условията на конкурсната процедура ще бъдат заложени много сериозни технически изисквания, които ще гарантират участието на кандидати, показали качествено изпълнение на сгради на образователни институции.

Коментари

Bonth12 ( преди 1 седмица )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 0
Новини Варна