IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:30 | 9 септември 2024
Обновен: 13:30 | 16 септември 2024

Лекари-писатели от цял свят се събират на конгрес във Варна

За участниците и гостите е организирана богата културна програма

По материала работи: Слав Велев
Лекари-писатели от цял свят се събират на конгрес във Варна

Лекарите-писатели от цял свят се събират за участие в 66-тия си Международен конгрес, който ще се проведе от 11 до 15 септември във Варна. Участниците са от България, Италия, Франция, Португалия, Полша, Германия, Мозамбик, Украйна и др. 

Домакин на форума е Съюзът на лекарите-писатели в България "Димитър Димов" с председател проф. Златимир Коларов, генерален секретар на UMEM /Международният съюз на лекарите-писатели/. Партньори са всички национални творчески съюзи на лекарите-писатели.

В литературната програма ще участват шест лекари от Варна и трима студенти-медици от МУ – Варна. От страната ще се включат лекари-писатели от София, Карлово, Шумен, Бургас, Сунгурларе и Ямбол. 

За участниците и гостите е организирана богата културна програма във Варна, Балчик, Калиакра, Плиска, Мадарски конник, Побити камъни. 

Варненската общественост е поканена на литературното четене на лекарите-писатели от България и чужбина на 12.09.24 г от 9,30 часа в хотел "Черно море", зала „Варна“. 

Там ще бъдат връчени и новоучередените награди „Хипократ и Пегас UMEM” за литературно творчество и принос на д-р Карлос Виейра Рейс от Португалия, д-р Лоран Веркустр от Франция, д-р Мадалена Бонели от Италия и проф. Златимир Коларов от България.

Коментари

Новини Варна