IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:20 | 6 септември 2024
Обновен: 02:52 | 16 септември 2024

Увеличават се населените места с режим на водата във Варненско

На две места пият вода с ешерихия коли и микроби

По материала работи: Слав Велев
Увеличават се населените места с режим на водата във Варненско

Увеличават се населените места с режим на водата във Варненско. Те вече са 14! Това са с. Крумово, с. Новаково, с. Слънчево, с. Припек, с. Солник, с. Голица, с. Бърдарево, с. Зорница, с. Л. Каравелово, с. Долище, с. Доброглед, с. Аврен с. Садово, с. Бенковски.

При проверка на водата в с. Староселец, инспекторите от РЗИ- Варна са открили значително повишено количество ешерихия коли - 74 КОЕ/100 мл., при норма – 0 КОЕ/100мл. и колиформи – 74 КОЕ/100мл, при норма – 0 КОЕ/100 мл.

В обществената минерална чешма на кръгово кръстовище в к.к. „Св. св. Константин и Елена”, захранвана от сондаж Р-6х, микробното число при 37 градуса е 168 КОЕ/мл., при норма – 5 КОЕ/мл., отчитат още от РЗИ.

Издадено е предписание до ръководителя на ЕТР при „ВиК-Варна” ООД за регулиране на процеса на дезинфекция и провеждане на учестен мониторинг до възстановяване на качеството на питейната вода в с. Староселец.

Издадено е предписание до кмета на община Варна за поставяне на табела „Водата е негодна за пиене” на минерална чешма на кръгово кръстовище в к. к. „Св. св. Константин и Елена”.

Предприети са мерки от община Варна за профилактика на минерални сондажи Р-6х, Р9х и Р-83х. Възстановено е качеството на минералната вода.

Кметовете на общини следва да уведомяват своевременно РЗИ-Варна за въведените и отменени със заповед временни режими на водоснабдяване в населените места.

Коментари

ELENA90 ( преди 1 седмица )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна