IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:15 | 5 септември 2024
Обновен: 18:56 | 15 септември 2024

Отново! Клон падна на велоалея, на метри от Община Варна (СНИМКИ)

Този път инцидентът се е разминал без пострадали

По материала работи: Слав Велев
Отново! Клон падна на велоалея, на метри от Община Варна (СНИМКИ)

Снимки: Валери Великов

Отново клон на дърво се стовари до пешеходци във Варна. Това се случва само ден, след като част от дърво падна върху мъж в центъра на града и го рани тежко. Припомняме, че човекът пострада и е настанен в болница с фрактура на прешлени. Днес за щастие клонът е паднал на метър от човек.

„Този клон падна буквално на метър от мен в градинката до общината,“ написа авторът на споделените в мрежата снимки.

На кадрите се виждат големите парчета дърво, стоварени на земята до пейки велоалея. Цяло чудо е, че няма пострадали хора, а жители апелират за вземане на мерки.

Няколко часа по-рано от Община Варна заявиха, че експерти ще направят обследване и санитарна експертиза на всички дърветата, които са в градинката до ДТ „Стоян Бъчваров“, за да се прецени тяхното състояние и при необходимост ще се предприемат действия.

Проверки за състоянието на дърветата се осъществява през цялата година от ландшафтни архитекти. Община Варна осъществява контрол на тяхната дейност относно състоянието на зелената система в града, обясни Христина Костадинова, началник-отдел „“Общинска инфраструктура“ в Община Варна.

Такива огледи беше наредено да се извършват и в пространствата около учебните заведения, с цел да се осигурят добри условия и максимална безопасност за децата преди началото на учебния процес.

Коментари

Новини Варна