IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
13:40 | 4 септември 2024
Обновен: 07:58 | 14 септември 2024

Нов камион във Варна ще събира по 13 тона смет на един курс

Снабден е и с хидравлична преса, която намачква боклука

По материала работи: Александър Дечев
Нов камион във Варна ще събира по 13 тона смет на един курс

Камион с по-голям капацитет вече събира боклука във Варна. На един курс може да изкара 12-13 тона отпадъци, обясни Борислав Бойчинов, началник логистика във сметопочистващата фирма ЗМБГ, цитиран от "Радио Варна"

Различното при новата машина е, че кранът извършва парабола, а не както останалите, които работят по вертикала и хоризонтала. Снабден е и с хидравлична преса, която намачква боклука, обясни още той.

Идеята е да бъде закупена още техника, ако бъдат отчетени предимства от новата система. 11 са общо автомобилите на сметопочистващата фирма засега, но с тенденция да станат 12, допълни Бойчинов.

За да няма изтичане от камионите и замърсяване на улиците, той напомни, че не трябва да се изхвърлят строителните отпадъци нерегламентирано.

Коментари

и тоя камион преса 1 ( преди 1 седмица )
колко улички ще намачка, колко колчета и тротоари ще строши, колко дървета ще окърши ? *** - да вкарате тежкотонажна голямо габаритна техника да събира ***.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна