IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Новини Варна
11:15 | 30 август 2024
Обновен: 09:28 | 14 септември 2024

Алтернатива на гражданите: Община Варна не води регистър на билбордите в града

Нови съоръжения за външна реклама продължават да изникват, без яснота за процесите по вземане на решения, твърдят те

По материала работи: Александър Дечев
Алтернатива на гражданите: Община Варна не води регистър на билбордите в града

От "Алтернатива на гражданите" разпространиха съобщение до медиите, в което се твърди, че Община Варна не води регистър на билбордовете в града.

Ето какво пишат те:

По време на предишната сесия на Общински съвет – Варна общинските съветници от „Алтернативата на гражданите” внесоха въпрос към кмета Благомир Коцев относно новопоявяващите се рекламни съоръжения тип билборд в града. Въпросът касае дали има публично достъпен регистър, където да се направи справка колко на брой са и къде са разположени рекламните съоръжения.

Според отговора на кметската администрацията, няма текст в закона, който да задължава Община Варна да води регистър и периодично да го актуализира. От отговора става ясно също, че има назначена комисия, която да отговаря за рекламната дейност. Това е направено с кметска заповед, която обаче към момента не е публично достъпна и не дава яснота нито за състава, нито за проведените заседания и протоколите от тях. Няма публично достъпна информация за проведените процедури, кой и по какъв начин решава къде да постави билборд и какви приходи влизат в бюджета на общината от тази дейност.  Всичко това създава впечатление за липса на прозрачност в процесите на вземане на решения що се отнася до естетиката на градската среда, която от години страда от безконтролно визуално замърсяване.

Съветниците от „Алтернативата на гражданите“ ще настояват за промяна на „Наредбата за рекламна дейност на територията на община Варна“, за да се води публично достъпен регистър на рекламно-информационните елементи, който да се актуализира периодично и да включва подробна информация за рекламните съоръжения".

Коментари

Хклккй ( преди 2 седмици )
Коцев приказва какво трябва да се направи във Варна но не го правиТой не мие улиците на Варна
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Gjitfhy ( преди 2 седмици )
Кмета Коцев не работи загражданите на Варна
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна