IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Новини Варна
16:15 | 29 август 2024
Обновен: 08:53 | 14 септември 2024

50 % от бараките на улица "Д-р Пискюлиев" във Варна ще бъдат премахнати

Причината е, че предстои ремонт на улицата в района на Колхозния пазар

По материала работи: Александър Дечев
50 % от бараките на улица "Д-р Пискюлиев" във Варна ще бъдат премахнати

Снимка: Пресцентър Община Варна

50 % от бараките на улица "Д-р Пискюлиев" във Варна ще бъдат премахнати заради предстоящия голям ремонт на улицата в района на Кооперативния пазар във Варна. Тъй като половината от бараките не са заети от търговци, наемателите ще бъдат преместени в празните търговски площи. По този начин няма да има наематели, които да изгубят поминъка си и ще имат пространство, което ще бъде оползотворено. Това поясни по време на заседанието на Варненския общински съвет кметът на града Благомир Коцев, пише "Радио Варна".

Още на 29 април Търговското дружество "Пазари" ЕАД е било информирано за предстоящия ремонт, допълни той. Коцев съобщи, че вчера се е провела среща между него и директора на дружеството, и се е стигнало до това споразумение. "Стигнахме до споразумението около половината бараки да бъдат премахнати. Другата половина, в задната част, ще останат. Няма да има наематели, които да изгубят поминъка си и ще имат пространство, което да бъде оползотворено", допълни Благомир Коцев. 

Коментари

Гражданин ( преди 2 седмици )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна