IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
12:00 | 29 август 2024
Обновен: 15:48 | 14 септември 2024

ИАРА: Над 120 кг незаконно уловени миди са засечени в района на Варна

На нарушителите са съставени актове

По материала работи: Александър Дечев
ИАРА: Над 120 кг незаконно уловени миди са засечени в района на Варна

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) съобщи, че над 120 кг незаконно уловени миди са засечени в района на Варна, а на нарушителите са съставени актове.

Става въпрос за два случая. При първия, по време на акция на Морска гара, служители на агенцията са хванали лице с 12 кг черна мида, което надвишава допустимото количество разрешено за улов. Мидите са били върнати във водата.

При втория случай е засечен нелегален улов в територия, която е строго забранена за извършване на тази вид дейност. В акваторията на стария канал пред Пристанищен комплекс - Варна, до сухия док на "Одесос" са засечени разположени нарушителите. Те са били с водолазно оборудване и помощна лодка. Откритите при проверката над 110 кг черна морска мида са били върнати във водата.

ИАРА ще продължи съвместно с всички партньорски институции да контролира и предотвратява подобни прояви от рибари, които извършват улов на черна морска мида в компрометирани и нерегламентирани места, посочват от рибарската агенция.

Коментари

Новини Варна