IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:05 | 3 юли 2015
Обновен: 22:14 | 31 август 2024

Варненци опитват да счупят световния рекорд за най-дългата торбичка

Инициативата е по повод Международния ден за "борба" с полиетиленовите торбички

По материала работи: Слав Велев
Варненци опитват да счупят световния рекорд за най-дългата торбичка

Варненци ще се опитат да счупят световния рекорд за най-дългата платнена торбичка. Инициативата e организирана по повод Международния ден за "борба" с полиетиленовите торбички.

 

В хода на честването му, доброволци организират още няколко събития, като арт работилници и акции.

 

Всеки, който има желание да стане част от проекта, е добре дошъл днес на входа на Морската градина на Варна в 19:30ч. Единственото условие е да е зареден с платнена торбичка, пълна с позитивни емоции и усмивки. Инструкции ще бъдат дадени на място, съобщават организаторите.

 

Целта на инициативата е да провокира интерес и внимание сред повече хора, като им покаже усмихнатата страна на платнените торбички и ги мотивира да заменят с тях пластмасовите (или поне да редуцират употребата им). От своя страна, това би било огромна крачка за опазването на планетата ни Земя.

 

Замислете се, замяната на нещо на пръв поглед толкова маловажно е в състояние да промени цялото ви съществуване, да осигури живот на децата ви, на техните деца, а и на техните деца. Едва ли това, да сложите една платнена торбичка в дамската си чанта или в раницата и да ограничите нуждата на пластмасова би ви затруднило. Трудното започва и завършва единствено в главата ви, призовават организаторите.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна