IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
09:45 | 27 август 2024
Обновен: 09:18 | 12 септември 2024

От есента започва ремонт за 1,6 млн. лв. на ул. "Капитан Райчо"

Обектът се финансира по програма на Министерството на финансите

По материала работи: Александър Дечев
От есента започва ремонт за 1,6 млн. лв. на ул. "Капитан Райчо"

След началото на учебната година Община Варна започва ремонт за 1,6 млн. лв. на ул. „Капитан Райчо“ в участъка на територията на район „Младост“, от ул. „Под игото“ до бул. „Васил Левски“ (под Автогарата).

Ремонтът ще включи подмяна на водопровод, тъй като гражданите в района страдат от непрекъсната липса на вода и ВиК-аварии. Ще се възстановят тротоари, бордюри, пътна настилка, шахти и др. Предвидени са и нови улично осветление и пътна маркировка. Проектът се реализира в непосредствена близост до новоизградените паркинг и детска площадка и ще допълни благоустройството на района.

Изпълнителят ще реализира и ремонтните дейности и на улица „Д-р Пискюлиев“, така че да има минимални затруднения за трафика и гражданите. Планира се ремонтът да започне през есента, с оглед края на туристическия сезон и след първия учебен ден. Очаква се той да продължи 9 месеца. Преди началото на ремонта гражданите на квартала ще бъдат информирани за предстоящата временна организация на движението.

Обектът се финансира по програмата на Министерството на финансите за инвестиционни проекти на общините в размер на 100 млн. лв. за Община Варна за настоящата година. Припомняме, че по програмата на МФ за общински проекти вече се реализира изграждането на напорния тръбопровод под Варненското езеро за над 20 млн. лв.

Коментари

Новини Варна