IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Новини Варна
17:00 | 26 август 2024
Обновен: 15:44 | 12 септември 2024

ОДБХ-Варна затвори пречиствателен център за миди

Измерени са завишени нива на ешерихия коли

По материала работи: Александър Дечев
ОДБХ-Варна затвори пречиствателен център за миди

Снимка: ИАРА, архив

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Варна прекрати дейността на пречиствателен и експедиционен център за миди след констатирани нарушения.

На 19.08.2024 г., при осъществяване на планов официален контрол чрез масови вземания на проби от черноморски миди, предлагани на пазара, инспектори от ОДБХ-Варна установяват повишени нива на Escherichia coli.  Произходът на мидите е проследен до пречиствателния център. Извършена е последваща проверка в обекта, анализите показват многократно завишение на бактерията. Центърът е затворен със заповед на директора на ОДБХ-Варна.

Центърът е работил с условно одобрение за срок от три месеца, което изтича на 28.08.2024 г. Във връзка с констатираните нарушения то няма да бъде подновено.

Коментари

ELENA90 ( преди 2 седмици )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
hahahahaha ( преди 2 седмици )
От април месец на тровят една камара заведения хората се оплакваха цяло лято че има нещо нередно изчакаха края на лятото за да го затворят от където идват заведенията не са виновни! и самия аз се натрових много лошо! първо повръщане после разстройство накрая обрив и страшна треска и пот! два дена бях така казват че сам се разминал леко! явно дето ядох малко!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
до кога ще ги ( преди 2 седмици )
Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Варна кога ще прекрати дейността на чистачите и доставчици на миди до Карантината? Мръсотия, воня и никакъв санитарен контрол на края на Аспаруховския плаж, превърнат във база на тампиковци чистещи миди и трупащи *** навсякъде. На края на Европата на края на плажа.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна