IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Новини Варна
16:45 | 26 август 2024
Обновен: 15:52 | 12 септември 2024

От общината с важно напомняне за ползването на училищните дворове във Варна

Уточнението е във връзка с постъпили сигнали на граждани

По материала работи: Александър Дечев
От общината с важно напомняне за ползването на училищните дворове във Варна

Община Варна припомня, че спортните площадки и дворовете в общинските училища са отворени за ползване от граждани и в извънучебно време, през празничните и почивните дни. В периода от 1 юни до 30 септември училищните пространства могат да бъдат посещавани до 23:00 часа. В учебно време – в периода от 1 октомври до 31 май, дворовете са отворени  до 22:00 часа, но могат да се използват от външни лица само след приключване на учебните занятия.

В празничните и почивните дни, спортните площадки в училищата също могат да се използват до 22:00 часа през зимните месеци и до 23:00 часа – през летните месеци.

Правилото не важи за дворовете на държавните учебни заведения, които са на разпореждане на Министерството на образованието. Уточнението на Община Варна е във връзка с постъпили сигнали на граждани, че част от дворните пространства са затворени и не могат да се използват за спорт.

Припомняме, че съгласно чл. 2 от Наредбата за обществения ред, при използването на училищните дворове, гражданите, които използват съоръженията, са длъжни да спазват обществения ред, както и да съхраняват училищното имущество и хигиената на прилежащите територии.

Коментари

ELENA90 ( преди 2 седмици )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна