IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
12:00 | 25 август 2024
Обновен: 06:02 | 9 септември 2024

Приключиха общинските музикални дни във Варна

Разчистват пространството около Пантеона в Морската градина

По материала работи: Слав Велев
Приключиха общинските музикални дни във Варна

Снимка: Фейсбук/Благомир Коцев

Със снощния концерт на Никос Вертис приключиха варненските музикални дни, организирани от общината заедно с EXIT и Sky Music по случай празника на града. В повечето от тези дни се проведе фестивала Varna BREEZE by EXIT, където участваха световни имена като Dire Straits Legacy, Gipsy Kings, Stereo MCs и много български изпълнители.

"Работата по събитията беше съвместна с външни организатори и благодаря на всички, които участваха, въпреки изключително малкото време за подготовка", заяви кметът.

Той отчете ни някой пропуски, като късното обявяване на часове и групи, отпадане на такива за сметка на други и забавянето на зарята на 15.08 заради по-дългото участие на Dire Straits, и вятъра, който се появи в момента, в който трябваше да бъде изстреляна от Първа буна. "Тези и други причини се отразиха и на късното приключване на концерта , което е подразнило някои от живущите в района на събитията. На тях се извинявам за дискомфорта. Това са поправими неща, на които ще обърнем сериозно внимание за следващата година", коментира Коцев.

"Важно е да покажем, че Варна е жива и може да бъде център на туризма, на културата, на фестивалите. Следващата година се надявам да посрещнем още големи и актуални световни изпълнители, с идеята Varna BREEZE by EXIT да радва варненци и да привлича хиляди хора от цял свят. Като кмет чувствам отговорност да възвърнем блясъка на града си и да бъдем винаги едни гърди напред пред всички конкуренти. Защото винаги сме били морска столица и ще продължим да носим още по-гордо тази титла", завършва кметът.

Коментари

Новини Варна