IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
09:00 | 24 август 2024
Обновен: 03:03 | 12 септември 2024

Франко Неро получи Почетния знак на кмета на Варна

Като дете, Благомир Коцев избирал филми от видеотеката с участието на италианския актьор

По материала работи: Слав Велев
Франко Неро получи Почетния знак на кмета на Варна

Италианският актьор е първият носител на престижното отличие в мандата на Коцев/Снимка: Община Варна

Благомир Коцев връчи първия в мандата си Почетен знак на кмета с лента на големия италиански актьор Франко Неро. Престижното отличие бе дадено на официална церемония в Община Варна броени часове преди официалното откриване на 32-то издание на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“.

Няколко поколения поред израснахме с филмите на Франко Неро. Той е актьор, на който съм почитател от детските си години, когато гледахме филми на видеокасети. Тогава изборът ми на филм във видеотеката се определяше от имената на известните актьори и Франко Неро определено беше сред тези, които всеки път избирах да гледам. Неговото присъствие във Варна е голямо събитие и аз съм изключително щастлив да го посрещна за първи път в нашия град и да му връча Почетния знак на кмета с лента, каза след церемонията кметът Благомир Коцев.

Обикновено подобни отличия се връчват на колеги, които вече не работят, а аз почти съм преполовил професионалната си кариера, заяви с усмивка звездата на италианското кино. Това красиво отличие е голямо признание за мен и за моето творчество. То означава, че в своя живот съм посял много и го приемам с огромно удоволствие, каза още почетният гост.

На събитието присъстваха още художественият директор на фестивала проф. Александър Грозев, организаторът на тазгодишното издание на „Любовта е лудост“ Илия Алеков, продуцентът и приятел на филмовата легенда Красимир Иванов, много гости и почитатели на актьора.

Звездата на италианското кино участва във фестивала с най-новия си филм – романтичната драма „Щастливи дни“ със сценарист и режисьор Симоне Петралия. В нея 82-годишният Неро си партнира с Анна Галиена, Мария де Медейрос и Марко Розети. Прожекцията е утре от 18:00 ч. във ФКЦ, а преди това актьорът ще даде пресконференция и ще се срещне със свои почитатели.

Коментари

Новини Варна