IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
13:40 | 23 август 2024
Обновен: 11:44 | 12 септември 2024

ДСБ-Варна: Безотговорни политици опитват да превърнат сфери на човешката интимност в терен на политически борби

Варненските учители имат безрезервната ни подкрепа срещу опитите за натиск, заявяват от партията

По материала работи: Слав Велев
ДСБ-Варна: Безотговорни политици опитват да превърнат сфери на човешката интимност в терен на политически борби

От Демократи за Силна България - Варна заявиха в декларация до медиите "дълбокото си безпокойство от опитите на безотговорни политици да превърнат сфери на човешката интимност в терен на политически борби".

Ето какво пишат още от партията:

"Тази тенденция е абсолютно недопустима когато става дума за подрастващи. Полът е част от природата на човека, която не се нуждае от прекомерна обществена регулация. Там няма място за политици, които да диктуват какво е нормално и какво не.

Да се въвличат деца и младежи в изкуствена паника на тема сексуална ориентация е опит за контрол на съзнанието от арсенала на тоталитарните режими.

Истинските цели на истерията, която се разпалва напоследък в българското общество, станаха ясни с публикуването на списъци на учители, изразили позиция в обществения дебат по темата.

Категорично осъждаме опита за партийна намеса в решенията на професионалната съвест!

Българските учители са доказали незаменимата си, водеща роля в цивилизационната еволюция на обществото ни към ценностите на просвещението и хуманизма. Само фашисти и комунисти могат да очернят, заклеймяват и сплашват част от съсловието заради отказа му да обслужва пропагандните им цели!

Варненските учители имат безрезервната ни подкрепа срещу опитите за натиск. Не на омразата, с вас сме!".

Повод за разпространената декларация е публикуването на имената на 26 варненски преподаватели, обявили се против спортните промени в Закона за образованието, които забраняват ЛГБТИ пропагандата в българските училища и градини, от ПП "Възраждане" и отправените критики към тях.

 

Коментари

Иван ( преди 2 седмици )
Абе и вие сте същите *** ама неиси.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна