IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
15:30 | 20 август 2024
Обновен: 08:15 | 12 септември 2024

Общината осигури средствата за възстановяване на две улици в "Евксиноград"

Предстои да започне рехабилитация на пътя в селищно образование „Боровец“

По материала работи: Слав Велев
Общината осигури средствата за възстановяване на две улици в "Евксиноград"

Община Варна осигури допълнителни финансови средства, в резултат на което изцяло се възстановяват улици „14-та“ и „28-ма“ в "Евксиноград". Строителните дейности включват цялостно преасфалтиране на пътните платна, както и изграждане на тротоари и бордюри, където това е възможно. Ремонтните дейности по ул. „28-ма“ вече са приключили, извършват се довършителни дейности по ул. „14-та“, Останалите улици в "Евксиноград" ще бъдат възстановени в първоначалния си вид, както предвижда ВиК проектът, който се изпълнява от дружеството.

Цялостното асфалтиране на ул. „28-ма“ е важно за града, защото тя ще бъде основният обход по време на втория етап от ВиК проекта през есента, припомниха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. 

Предстои да започне рехабилитация на пътя в селищно образование „Боровец“. След приключване на ремонтните дейности, се очаква да започне и основен ремонт на общинския път кв. „Аспарухово“ – кв. „Галата“, средства за който са осигурени от инвестиционната програма за общински проекти на Министерство на финансите.

Тази седмица се очаква да получи всички разрешителни и площадката, която се използва от общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, където се съхраняват премахнатите сухи и опасни дървета от улиците на града. Площадката се намира в землището на село Тополи и се очаква до края на седмицата да има издадена горска марка за маркиране на дърветата.

Коментари

Новини Варна