Варна 19°
fallback
Новини Варна
11:11 | 20 август 2024
Обновен: 15:46 | 19 септември 2024

Пускат отново светофара на "Горчивата чешма" днес

Ще броят колите и задръстванията в района

По материала работи: Слав Велев

Светофарът на изхода на Варна в посока курортните комплекси ще бъде пуснат отново днес, за да продължат изследванията от фирмата, която анализира състоянието на трафика. Това съобщи кметът Благомир Коцев. След като бяха свалени данни и извършено преброяване по време на затварянето му, сега ще бъдат свалени и такива след пускането му отново в действие. Следва да бъдат направени анализи и взети предвид мнения на всички компетентни органи, отговарящи за безопасността на движението и регулиране на трафика, посочва още градоначалникът.

"Стремежът ни е да намерим най-оптималния начин да облекчим трафика от курортите по бул. "Княз Борис l" в летния сезон и в същото време това да не създава неудобства на живущите в околните квартали, или те да са минимални. След анализа на експертите ще бъдат въведени окончателни мерки, които могат да включват изграждане на светофар на други подходящи места, интелигентни системи за регулиране на трафика или ускорителни ленти, като не се изключва и повторното затваряне на светофара, ако цифрите покажат това като най-подходящ вариант", коментира Коцев.

Автор на статията:
Слав Велев
бул. Княз Борис l бул. Княз Борис l задръствания задръствания варна Варна Община Варна Коцев кмет светофар светофар горчива чешма трафик варна трафик светофар гуцанов
0 коментара
fallback
fallback