IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
11:15 | 15 август 2024
Обновен: 11:17 | 17 септември 2024

Положиха нов асфалт на улица в "Евксиноград"

Жителите на местността организираха поредица от протести в последните месеци

По материала работи: Александър Дечев
Положиха нов асфалт на улица в "Евксиноград"

Снимка: Радио Варна

С чисто нова асфалтова настилка вече е ул. 14-та в местността Евксиноград, съобщава Радио Варна.

Преди месец на среща с кмета на Варна пътните фирми и представители на ВиК обявиха графика за извършване на ремонтите там, а очакванията бяха през месец август и септември да кипят дейности по асфалтирането на улици в Евксиноград, където „ВиК – Варна“ извършва ремонтни дейности по проекта за водния цикъл. Жителите на местността организираха поредица от протести с настояване да бъдат определени крайни срокове за приключване на работата по инфраструктурата.

Бившият областен управител на Варна Стоян Пасев е един от жителите на местността. Той припомни, че повече от 7 месеца живеещите в района са подложени на силна запрашеност. Подавали са многократно жалби до екоинспекцията, каза той. Неблагоприятното въздействие на праха, което изпитват всички в Евксиноград, Пасев сравни с обгазяването на Русе от Гюргево. Бившият областен управител не може да си обясни какво е наложило това забавяне и посочи, че ситуацията с другите улици все още по думите му е трагична. 

Друг варненски политик - Димитър Карбов, живее на улица 20-та. Надява се, че протестът, който са направили, ще даде резултат. Засега обаче ремонтът на неговата улица не е започнал, по нея са натрупани инертни материали, които трябва да заобикалят, заедно с огромните дупки.

Той посочи, че ако не бъдат чути исканията им, следващия път ще вземат по-кардинални мерки. Решението, около, което се обединихме, е следващия път да затворим движението между Варна и Златни пясъци, предупреди той.

Коментари

Новини Варна