IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:45 | 13 август 2024
Обновен: 16:07 | 10 септември 2024

Магистратите не пуснаха, спипан с огромно количество дрога и патрони във Варна

В дома на Любо ченгетата открили над 120 гр. метамфетамин, малко трева и 50 бойни патрони

По материала работи: Слав Велев
Магистратите не пуснаха, спипан с огромно количество дрога и патрони във Варна

Апелативен съд – Варна остави без уважение жалбата на обвинен в държане с цел разпространение на наркотици срещу определение на Окръжния съд във Варна, с което молбата му за по-лека мярка е била отхвърлена. При претърсване на жилището, обитавано от Любомир Я., били открити 121,4 гр. метамфетамин, над 3 гр. марихуана, електронни везни, пакетчета. От адреса били иззети и 50 бойни патрона. 30-годишният мъж е бил задържан по силата на съдебно определение от 22 март.

Процесуалният представител акцентира на дългия период, в който подзащитният му е бил с най-тежката мярка за неотклонение – около 4 месеца. Свидетелски показания разколебават обоснованото предположение за авторството на деянието, твърди адвокатът.

Прокурорът не смята за прекомерна продължителността на задържането, с оглед характера на престъпната дейност. Освен това предстои прецизиране на обвинението с оглед събраните доказателства. Изменението на мярката би дало възможност за осуетяване на наказателното преследване.

Апелативният съд прие, че е обосновано предположението за съпричастността на Любомир Я. към деянието. Ангажираните нови доказателства не разколебават този извод. Горната инстанция е солидарна със становището на първостепенния съд за наличие на опасност от укриване и извършване на престъпление. Задържаният не живее на постоянния си адрес, открит е след оперативно-издирвателни мероприятия. Оказал е съпротива. Тези факти обуславят опасност от укриване и препятстване на разследването. Основателен е и рискът от противоправно поведение, тъй като предмет на досъдебното производство са два вида наркотични вещества, със значително количество и стойност. В рамките на разследването е установено неистинско свидетелство за управление на МПС, парични суми и боеприпаси. Случаят разкрива висока степен на риск за обществото. Задържането не е прекомерно дълго от гледна точка на защитата на обществения интерес. Включително поради тази причина то трябва да продължи.

Съдебният акт на въззивния съд не подлежи на обжалване.

Коментари

КОТКАТА ( преди 3 седмици )
Още заглавието се омазали - няма нужда от запетая, бе, за чий сте я сложили?!?!?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна