IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
11:30 | 13 август 2024
Обновен: 23:16 | 18 септември 2024

Кметът обиколи контейнерите за смет във Варна (СНИМКИ)

Скоро ще имаме специализирана площадка за разделно сметосъбиране, обещава Коцев

По материала работи: Слав Велев
Кметът обиколи контейнерите за смет във Варна (СНИМКИ)

Снимки: Фейсбук/Благомир Коцев

Кметът Благомир Коцев обиколи контейнерите за смет във Варна. Градоначалникът не остана доволен от видяното. Ето какво написа той:

На обичайната си сутрешна разходка из града днес фокусът ми беше кв. Левски и Цветния квартал. Лично проверих състоянието на чистотата, както и дали контейнерите за отпадъци са извозени навреме.

Установих, че тези за битови отпадъци - сивите - са извозени навреме и празни, но на места хората продължават да изхвърлят торбите си около тях. С цветните контейнери за разделно събиране ситуацията е следната - зелените са винаги полупразни, а жълтите навсякъде препълнени. Тъй като днес е вторник и фирмата би трябвало да ги извозва днес, ще ѝ дам шанс и по-късно отново ще проверя дали това се е случило в рамките на деня.

Един от основните проблеми за образуването на микросметища около контейнерите е именно едрогабаритния отпадък и най-вече кашоните, които са обемисти, а трябва да влязат в малкия отвор на жълтите контейнери. Работим това да се промени като ги подменим с по-подходящи. До тогава обаче ще следим за навременното извозване на жълтите контейнери, за да не са винаги препълнени. Ясно е, че честотата на извозване и контрола върху това трябва да се подобри. Още днес ще изискам промяна в графика на фирмата.

И все пак отново призовавам гражданите - не изхвърляйте нищо около контейнера, а едрите кашони нарязвайте на малки парчета и поставяйте само в жълтите контейнери.

Едрогабаритните отпадъци изхвърляйте само по график, а скоро ще имаме и специализирана площадка за разделно сметосъбиране на всички възможни отпадъци.

Коментари

Новини Варна