IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
12:40 | 12 август 2024
Обновен: 22:04 | 15 септември 2024

Шокъровият канал отново е затлачен с боклуци

Варна може да се изправи пред нова екологична катастрофа в разгара на туристическия сезон

По материала работи: Слав Велев
Шокъровият канал отново е затлачен с боклуци

Шокъровкият канал във Варна отново е затлачен с боклуци и продължава да замърсява морето пред Официерския плаж. Това се вижда от снимки, които очевидци изпратиха днес до редакцията ни.

Опасението на хората е, че ако Община Варна не вземе спешни мерки, целият натрупан по решетките боклук, ще отиде в морето и по плажовете.

Шокъровият канал трябва да отвежда само дъждовна вода, но заради незаконни заустявания събира отпадни води, предмети и трупове на животни. Импровизираните решетки, които Общината постави като мярка за задържане на твърдите отпадъци, не се поддържат и е въпрос на време да бъдат компрометирани.

Ефективно решение на проблема е да се реализира предвидения проект за дълбоководно зауствяване, за който в програмата на общините за тази година бяха заложени 5 млн. лева. Към настоящия момент кметската администрация не дава информация на какъв етап е проекта.

Заместник-кметът Христо Рафаилов, в чийто ресор попада дирекция „Екология и опазване на околната среда“ е получил сигнала от днес. Само от бързата реакция на администрацията зависи Варна да не се изправи пред нова екологична катастрофа в разгара на туристическия сезон.

Коментари

Новини Варна