IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Новини Варна
15:30 | 11 август 2024
Обновен: 05:24 | 17 септември 2024

Министърът на културата награди Соня Йончева във Варна

Церемонията по награждаването бе след постановката „Мадам Бътерфлай“

По материала работи: Александър Дечев
Министърът на културата награди Соня Йончева във Варна

Служебният министър на културата Найден Тодоров връчи снощи на сцената на Летния театър във Варна наградата "Златен век" – огърлие на оперната прима Соня Йончева. Отличието е за изключителния й принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.

В много странно време живеем, търсим поводи да сме различни, да се караме помежду си, да не сме съгласни с другия, каза министър Тодоров. По думите му причината е, че вътре в нас липсва нещо - гордостта от това кои сме и какви сме. Все пак има хора, които ни го напомнят, те ни карат с присъствието да сме горди и щастливи, посочи Тодоров. И допълни, че благодари на Соня Йончева, че е точно една от тези, които ни карат да се гордеем, че сме българи.

Церемонията по награждаването на примата се проведе след постановката „Мадам Бътерфлай“, в която тя бе солистка. Режисьор на операта на Джакомо Пучини е Нина Найденова, а на диригентския пулт бе Найден Тодоров.

Коментари

Bonth12 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна