IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
17:15 | 9 август 2024
Обновен: 07:24 | 10 септември 2024

В „Чайка“ си искат "зелената зона"

Жители на квартала внесоха подписка ЗА въвеждане на платено паркиране в района

По материала работи: Слав Велев
В „Чайка“ си искат "зелената зона"

Снимка: Община Варна

118 граждани са се подписали в подписката ЗА въвеждане на т. нар. „Зелена зона“ във варненския квартал „Чайка“. Документът бе входиран днес в деловодството на Община Варна. 

Вярваме, че  въвеждането на новите правила за платено паркиране, ще допринесат за по-добра организация на движението, намаляване на задръстванията и прекомерното паркиране в квартала, обясняват вносителите. 

В подписката се посочва още, че въвеждането на „Зелена зона“ ще допринесе за по-чист въздух чрез намаляването на трафика и вредните емисии от автомобили, както и че ще стимулира алтернативни начини за придвижване на гражданите.

Надяваме се да разгледате и вземете под внимание нашата подписка и да предприемете необходимите стъпки за въвеждане на „Зелена зона“ в кв. „Чайка“. Това ще подобри качеството на живот на всички живущи, се посочва още в документа.

По думите на вносителите, подписката ЗА въвеждане на зелената зона е по-голяма от тази, на гражданите от квартала, които са против. 

Коментари

Новини Варна