IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:30 | 9 август 2024
Обновен: 10:50 | 17 септември 2024

"Възраждане" поиска оставката на кмета на Варна

Коцев е лош кадровик, нямаме доверие нито на него, нито на екипа му, заявяват от партията

По материала работи: Слав Велев
"Възраждане" поиска оставката на кмета на Варна

Нямаме доверие на кмета на Варна и неговия екип и искаме те да подадат оставка незабавно. Това заявиха в позиция общинските съветници от групата на "Възраждане" в Общински съвет Варна.

Ето какво споделят те:

Кметът на Варна освен "жертва" е и лош кадровик - по всичко личи, че е заложил на кадри, които нямат необходимата професионална готовност да изпълняват позициите, които са заели. Калинки, спуснати по симпатия на кмета или по партийна принадлежност, но неподготвени за отговорностите, с които ги натоварват позициите, заемани от тях. 

За подбора на кадри, за избора на кого да довери решеният за  града ни е отговорен кметът на  Варна. За съжаление, за пореден път е потвърдено, че той не се справя нито с управлението, нито с кадрите, които взимат важни решения по ключови ресори и ги предлагат на кмета. 

Образованието е един от основните стълбове на държавността, то е национална ценност, българските деца са национална ценност. Всякакъв вид пропаганда на детска възраст, особено на нетрадиционна сексуална ориентация, би могла да доведе до засилен интерес от страна на детето и впоследствие да повлияе на изборите му.  Ето защо в тази крехка възраст в така наречената от психолозите - близка зона на развитие, трябва много да се внимава каква информация и под каква форма се предлага на българските деца. 

Заемащият длъжността зам.-кмет по образованието би следвало да го знае, предвид позицията, която заема. Очевидно е, че в  неговите ръце е поверено образованието на варненските деца. Професионалист с познания в сферата на образованието би следвало да приветства забраната на ЛГБТИ пропаганда в училище, ако изхожда от гледна точка на българското дете, а не от гледна точка на политическия дивидент, който ще получи, когато подкрепя определен кръг активисти.

Изненадани сме от реакцията на заемащия позицията зам.-кмет на образованието, който изказва възмущение към законопроекта на "Възраждане", приет през изминалата седмица в пленарна зала на Народното събрание. С този законопроект "Възраждане" запазва българските деца от опасната пропаганда,  дава ясна дефиниция на "нетрадиционна сексуална ориентация". Това е наричано от човека, в чиито ръце са поверени варненските деца,  с  епитети като "мракобесни поправки", а семейството и обществото "облъчвали децата с морална паника". При това позицията му е изказана в публичен статус, естествено във ФБ, защото ПП-ДБ оттам управляват града. 

Считаме, че некомпетентността на кмета и неговия екип създава опасни прецеденти за Варна и варненци. Варненските деца имат право на условия за развитие,  обучение и ние сме длъжни да опазваме тяхното физическо и психическо здраве. Зам.-кмет по образованието с такава крайна позиция би могъл да вземе решения, които да нарушат закона, както вече това често се е случвало от страна на  представители на  ПП-ДБ.

Нямаме доверие на кмета на Варна и неговия екип и искаме оставката им. Нека я подадат незабавно!

Коментари

Новини Варна