IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
19:30 | 7 август 2024
Обновен: 06:35 | 19 септември 2024

Протест на жителите на варненския квартал "Аспарухово"

В един момент всички ще се събудим в бетонно гето, ядосват се хората

По материала работи: Александър Дечев
Протест на жителите на варненския квартал "Аспарухово"

Снимка: радио "Варна"

Протест на жителите на варненския квартал "Аспарухово". Недоволството им е срещу отсичането на кедрови дървета, което продължи и днес. Пет от тях бяха премахнати рано тази сутрин. Жителите се събраха край оградата, поставена от инвеститора, върху която бяха залепени призивите им: "Съд за всички замесени" и "Кой реши съдбата на аспаруховци?", информира радио "Варна"

"Изключително сме притеснени от близкото отстояние на отводнителното съоръжение. Тук са предвидени паркинг с гаражи, 6-етажна сграда, вероятността да бъде компрометирано това съоръжение е твърде голямо. Хората се чудят в други държави как да си залесят, как да се отърват от тези последици и да възстановят природата, а ние съсипваме готовото! Шепа хора решават съдбата във Варна и цялата страна", коментираха протестиращите. Те допълниха, че ще отидат в прокуратурата, където ще внесат граждански иск "за всички неразумни решения", а подписката е от повече от 300 души. 

"Не виждам кой защитава нашите интереси, няма да оставим това да се случва... Всичко беше много подло днес! В един момент всички ще се събудим в бетонно гето!", посочиха те.

На протеста присъстваха и общинските съветници от "Възраждане" Николай Костадинов, Юлиян Губатов, Георги Георгиев и Светослав Тодоров, които дадоха информация за заповед на кмета Благомир Коцев от 8 януари т. г. за премахване на седемте кедрови иглолистни дървета и едно широколистно. Заповедта е на основание влязло в сила решение от 17 ноември 2023 г. на Варненския административен съд за разрешение за премахването на дървесна растителност в имота за смесено предназначение. 

"Заповедта да се изпълни от специализирана фирма за резитби, за сметка на "Мак Нейчев", като своевременно се изнесе дървесния и растителен отпадък и се почисти околното пространство", гласи още текстът в заповедта, разпространена от "Възраждане". 

От партия "Възраждане" казаха още, е на 5 юли 2024 г. са внесли предложение до кмета Коцев и председателя на комисия "Собственост и стопанство" за обявяване на мораториум за срок от 10 години върху промишлената сеч в общинските горски землища под условието да се допуска само санитарна сеч и то след одобрението от Общината и под контрола на Държавното горско стопанство. 

Коментари

Bon11 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна