Варна 17°
fallback
Новини Варна
16:45 | 7 август 2024
Обновен: 15:31 | 19 септември 2024

Катедралата във Варна блесна с ново осветление

След 15 август ще започне ремонт и на вътрешните светлини на храма

По материала работи: Александър Дечев

С ново нощно осветление е катедралният храм "Успение Богородично" във Варна. Светлините са пуснати още снощи, 6 август, на Преображение Господне.

Новото осветление е поставено на стълбовете около храма. Идеята на изпълнителите е да се постави акцент както на детайлите, така и на цялостния облик на Катедралния храм. Новата осветителна инсталация ще бъде синхронизирана с автоматичния таймер на уличното осветление, поясниха от общинския пресцентър. 

След празника на Варна, 15 август, ще започне ремонтът и подновяването на вътрешното осветление на храма, с акценти върху витражите, иконописите и иконите. 

Повече от година и половина Катедралният храм "Успение Богородично" не разполагаше с външно осветление. Предходното беше демонтирано по време на ремонта на храма през 2022 г. и не е възстановено отново, поради факта, че е увреждало фасадата на църквата, припомниха от Община Варна. 

Автор на статията:
Александър Дечев
катедрала Катедралата Катедрала Варна ново осветление осветление Варна осветление Катетдрала Свето Успение Богородично катедрален храм Варна
1 коментара
fallback
fallback