IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
11:27 | 6 август 2024
Обновен: 06:43 | 19 септември 2024

Арестуваха фалшификатор във Варна

Правените от него лични карти използвал за регистрация в банкови сайтове

По материала работи: Александър Дечев
Арестуваха фалшификатор във Варна

Днес в 06.30 часа служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР Варна са задържали мъж на 33 години, криминално проявен по чл. 354а /притежаване на наркотици/ и чл.343б /управление на МПС след употреба на наркотици/ от НК.

За нарушителя са събрани данни, че е извършител на престъпление по чл.308, ал.2 от НК и чл. 316, вр. чл 308, ал.2 от НК /„..преправя неистински официален документи за самоличност.. и се ползва от преправен официален документи за самоличност“/. Фалшифицираните лични карти, на български граждани, е използвал за регистрация в банкови сайтове . До момента са установени три потърпевши лица.

При проведени следствени действия - претърсване и изземване в дома обитаван от задържания, в гр. Белослав, са иззети 3 бр. компютърни конфигурации съдържащи, облачно пространство с 15 GB лични данни на различни лица - копия на лични карти, компютърни програми за обработка на изображения, мобилни телефони - 5бр. с 10 СИМ карти. Установени са данни и снимки на лични документи на потърпевшите.

На претърсения адрес са намерени и 30 бр. блистери с по 10бр. таблетки и 2 литра прекурсор за извличане на високорискови наркотични вещества.

Образувано е досъдебно производство. по описа на ОДМВР Варна, водено по чл. 308, ал.2 НК и чл. 316, вр. чл 308, ал.2 от НК, наблюдавано от прокурор при РП Варна.

Коментари

Новини Варна