IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:15 | 2 август 2024
Обновен: 14:12 | 19 септември 2024

Христо Димитров изпрати писмо на Благомир Коцев

С оглед важността на темата е поставен 3-дневен срок за отговор

По материала работи: Александър Дечев
Христо Димитров изпрати писмо на Благомир Коцев

Председателят на Общински съвет – Варна Христо Димитров поиска от кмета Благомир Коцев детайлна информация за проектите, за които са необходими средства за изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието.

След като днес не получи отговор, инж. Димитров изпрати писмо с искане да му представят подробности за статуса на всеки един от посочените проекти, необходимите средства за изготвяне на докладите, степен на неотложност. В писмото се казва, че информацията ще бъде предоставена своевременно на общинските съветници като предпоставка за свикване на извънредно заседание на местния парламент. С оглед важността на темата е поставен 3-дневен срок за отговор от страна на Благомир Коцев.

По-рано днес инж. Димитров организира среща за важните проекти на Варна, на която присъстваха негови заместници и с председатели на групи в Общинския съвет. Отправена бе и покана към кмета, който чрез Фейсбук отказа да присъства на срещата.  Вместо него в разговорите се включиха заместник-кметове и представители на администрацията, които не отговориха на въпросите, свързани с проектната готовност на общината, а те са в основата за взимане на решение от страна на съветниците.

Днес членове на местния парламент повториха, че се иска от тях да гласуват по ключови за града теми, без да имат необходимата информация. Те изразиха готовност за диалог с общинската администрация, но дадоха да се разбере, че няма да гласуват под диктат, а ще решават въпросите на Варна информирано и съгласно техните правомощия.

Коментари

Гйлпоуъ ( преди 1 месец )
За Благомир Коцев съобщават че му пишат писма това не е добре
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна