IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
12:15 | 2 август 2024
Обновен: 19:47 | 4 октомври 2024

Във Варна започна 15-ото издание на "Алея на книгата"

Изложението ще продължи до 11 август

По материала работи: Александър Дечев
Във Варна започна 15-ото издание на "Алея на книгата"

Варна ще посреща 15-тото издание на „Алея на книгата" от 2 до 11 август.

Първото национално изложение на книгата, което дава идеята за „Алея на книгата“, е открито на 28 юли 1927 г. във Варна. 70 години по-късно, през 2007 г., Асоциация „Българска книга“ организира Салон на книгата на същото място в центъра на града. Това е първото национално книжно изложение, което се провежда извън столицата. Събитието предизвиква огромен интерес от страна на читатели, автори и издатели и се превръща в предшественик на „Алея на книгата“.

Официалното откриване на "Алеята на книгата" във Варна ще се състои на 2 август 2024 г. от 18:00 часа в Морската градина в града. Водещ на събитието ще бъде известният български актьор Христо Гърбов, а официално ще бъде открито от кмета на Община Варна Благомир Коцев. Старт на откриването ще даде музикалното изпълнение на Квартет „Форте“ с начален час 17:30.

Изложението ще включва 19 шатри с над 50 издателства, които ще бъдат разположени по пешеходната част на бул. Сливница от Севастопол, хотел „Черно море", до централния вход на Морската градина.

Както всяка година по време на Алеята, шатрата на Културната програма се превръща в най-голямата литературна сцена на открито. Програмата включва срещи с автори, представяния на нови заглавия и много събития за малки и големи любители на книгите.

Коментари

112498g ( преди 2 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна