IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:40 | 1 август 2024
Обновен: 16:29 | 8 септември 2024

Условна за чужденец, пребил и държал жена си под ключ във Варна

Той я малтретирал в продължение на дни, спасили я колеги

По материала работи: Слав Велев
Условна за чужденец, пребил и държал жена си под ключ във Варна

Постоянно пребиваващ у нас 41-годишен чужд гражданин бе осъден на първа инстанция от Районен съд - Варна за това, че в периода 13 – 15 юни миналата година във Варна, при условията на продължавано престъпление и домашно насилие, причинил на съпругата си лека телесна повреда, изразяваща се в лицева, шийна и гръдна травма, както и за това, че в посочения период противозаконно я лишил от свобода, като я заключил в обитаваното от тях жилище. Колеги на пострадалата подали сигнал за случващото и на място бил изпратен полицейски екип.

41-годишният мъж, който е неосъждан досега, бе признат за виновен по две от повдигнатите му обвинения и оправдан по други две обвинения за отправена закана с убийство и изнасилване. За всяко от деянията бяха определени отделни наказания. Той трябва да изтърпи най-тежкото от тях – една година и шест месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от три години. В тежест на подсъдимия са разноските по делото за над 2500 лева. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред ВОС в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна