IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:00 | 1 август 2024
Обновен: 01:08 | 8 септември 2024

Скоро: Пускат Десетката във Варна

До края на деня ще бъде положена хоризонталната маркировка по бул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“

По материала работи: Слав Велев
Скоро: Пускат Десетката във Варна

Ремонтът по бул. „Христо Смирненски“/Снимка: Община Варна/АРХИВ

До края на деня ще бъде положена хоризонталната маркировка по бул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“. Трасето беше завършено през последните два дни с плътен асфалтов слой и така беше осигурена техническа възможност за възстановяване на маршрута на линия номер 10 на градския транспорт.

За да се пуснат автобусите, е необходимо да бъде утвърдена организацията на движението в участъка и то да бъде съгласувано между Община Варна и органите на МВР. Това стана ясно по време на редовната координационна среща по напредъка на пътните и ВиК ремонтите във Варна, която кметът Благомир Коцев свиква всяка седмица. 

От фирмата, която изпълнява участъка, докладваха още, че след ул. „Карамфил“ в посока ул. „Подвис“ настилката е завършена на биндер и преминаването е безпрепятствено. Според графика им на работа до 10 август с неплътна настилка ще бъде завършен и следващият участък към ул. „Мир“. Там все още се работи по различни елементи от улицата – шахти, бордюри, тротоари. 

Коментари

Новини Варна