IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:17 | 31 юли 2024
Обновен: 01:08 | 9 септември 2024

Протестиращи пак затварят пътя за курортните комплекси край Варна

Животът им бил утежнен, жалват се те

По материала работи: Слав Велев
Протестиращи пак затварят пътя за курортните комплекси край Варна

Снимка: Алтернатива на гражданите

Протестът срещу спирането на светофара след кръговото кръстовище на Горчивата чешма продължава и днес. За втора поредна вечер ще бъде затворен магистралният път "Варна - Златни пясъци", съобщиха участници в протеста.

Тази сутрин в 8.45 часа колоната от коли, чакаща да премине кръговото движение за плажа, беше до обръщача на "Траката" т.е. над 3 км, посочват протестиращите. Ползата от затваряне на светофара, е "0, но загубите са големи, твърдят те. "Затова живущите в района ще се борят безкомпромисно за премахване на причинените им проблеми и неприятност, за утежнените условия на живот", допълват недоволстващите, цитирани от Радио Варна

Над 500 автомобила ще се пуснат допълнително в трафика по пътя за Златни пясъци, посочват още несъгласните с решението. Ако живущите от този район излязат от дома си два пъти на ден, то 500 автомобила х 2х 2.5 км х 30 дни, това са 75 000 км, пуснати в натоварения трафик по пътя Варна - Златни пясъци. Това са 7 500 литра гориво, изгорено до Морската градина на Варна. Това са по един час загуби на време (ако се излезе от дома два пъти) в трафик за живущите в района прибиращи се от работа с малки деца, изчисляват още те. 

Изключително опасно става за всички, които без светофар ще се опитат да се включат в безкрайната колона от автомобили. Ако стане катастрофа, то ударът ще е не челен, а по вратата на водача, т. е директно в него, с тежки последици. Те допълват, че според тях "Пътна полиция"-Варна не е дала положително становище за действието, предприето от Община Варна за спирането на светофарната уредба.

Коментари

Новини Варна