IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
10:30 | 31 юли 2024
Обновен: 17:29 | 8 септември 2024

Варненци протестираха заради спрeния светофар на "Горчивата чешма"

Хиляди подкрепиха спирането на спортното съоръжение, което предизвиква огромни задръствания по пътя за курортните комплекси

По материала работи: Слав Велев
Варненци протестираха заради спрeния светофар на "Горчивата чешма"

Снимка: Алтернатива на гражданите

Десетки недоволни варненци блокираха пътя за курортите комплекси във вторник вечерта. Протестът им бе предизвикан от спирането на светофара на Горчивата чешма, който от години предизвиква огромни задръствания и е предпоставка за катастрофи в района.

От Община Варна обясниха временната организация с ремонта на улица „Арх. Манол Йорданов“, като мярката трябва да редуцира трафика по бул. „Княз Борис I“. Върху пътното платно бяха поставени преградни пана и разделители, ограничаващи левия завой към улица „Янаки Богданов“. Достъпът към нея е възможен чрез обратен завой на следващото кръгово кръстовище, което се намира на по-малко от 500 м по- нагоре.

Протестиращите изтъкнаха, че промяната е въведена внезапно и без обсъждания. Според тях тя ще предизвика задръствания. На протеста бяха изпратени няколко екипа на полицията, които да успокоят обстановката. ИА "Черно мореЮ припомня, че от Община Варна още преди месец обявиха публично, че съоръжението няма да работи временно.

На протеста присъстваха общински съветници от групата „Алтернативата на гражданите” . Те заявиха, че още преди месеци са подала питане към постоянна комисия „Обществен ред, сигурност и безопасност на движението” за бъдещи реорганизации на движението, но не са получили отговор.

В същото време хиляди варненци подкрепиха спирането на спортното съоръжение в социалните мрежи. Въпросният светофар бе изграден по времето на кмета Кирил Йорданов и председателя на ОбС-Варна Борислав Гуцанов без обсъждане и направените проучвания за необходимостта му и това как ще се отрази на движението по една от най-натоварените пътни артерии в района. Основната идея за поставянето му бе да се отведе трафикът от крайбрежната алея обратно към центъра на града, но след построяването на другото спорно съоръжение в районна, а именно кръговото на сп. "Почивка" той остана, а предвижването от и към вилните зони и курортите на север от Варна стана ад, заради удобството на малцината живеещи в района, които с него си спестяват 500 м. път с колата.

Коментари

Потърпевш ( преди 1 месец )
Полицията да си върши работата и да разкара тези дерибеи от пътя, не стига че им търпях задръстванията с години заради тъ.... я светофар, а сега като го спряха, те продължават да пречат на движението защото ги мързи да карат 500 м по-нагоре, за да обърнат!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Варненец ( преди 1 месец )
По-добре беше без този светофар! Той и безумните кръгови правят адски задръствания!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Траката ( преди 1 месец )
rate down comment 0 rate up comment 1
Иван Иванов ( преди 1 месец )
Какви хиляди какво са покрепили и какво е спортното съоръжение, мама ви ***!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна