IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:30 | 30 юли 2024
Обновен: 17:35 | 16 септември 2024

От община Варна обявиха докога няма да работи светофара на "Почивка"

Причината е че се правят ремонтни дейности на ул. „Арх. Манол Йорданов“

По материала работи: Александър Дечев
От община Варна обявиха докога няма да работи светофара на "Почивка"

Снимка: фейсбук страница Виждам те КАТ-Варна

Във връзка с ремонтни дейности и въвеждане на временна организация на движението по ул. „Арх. Манол Йорданов“ от вчера е въведено  временно спиране на светофарната уредба и затваряне на пътното платно на бул. „Княз Борис I“ с ул. „Янаки Богданов“.

Временното спиране на светофарната уредба се налага с цел да се редуцира трафикът по бул. "Княз Борис I", който се очаква да се увеличи след затварянето на ул. „Арх. Манол Йорданов“ .

На същия светофар, върху пътното платно са поставени преградни пана и разделители - тип делиниатори, ограничаващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока курортните комплекси по ул. „Янаки Богданов“. Достъпът към улицата ще се осъществява с обратен завой на следващото кръгово кръстовище.

С цел да се предотвратят пътни инциденти,  на бул. "Цар Освободител" в района на РЗОК (бивша Проектантска  организация), между металните ограждения също бяха поставени пътни ограничители, които не позволяват ляв завой в двете посоки на булеварда. Това решение на Общината, вече получи положителен отзвук от гражданите.

Коментари

Варненец ( преди 1 месец )
Да го премахнат направо! Няма място там! Гуцанов ДГД!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна