IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
15:00 | 29 юли 2024
Обновен: 13:58 | 18 септември 2024

Обявена е обществена поръчка за ремонт на рибарското пристанище „Карантината

Той трябва да започне преди влошаването на времето през есента

По материала работи: Александър Дечев
Обявена е обществена поръчка за ремонт на рибарското пристанище „Карантината

Обявена е обществена поръчка за ремонт на рибарското пристанище „Карантината“, каза днес пред журналисти зам.-кметът на Варна Диан Иванов, цитиран от БТА. По думите му изпълнителят ще бъде избран след около два месеца, стига да няма обжалвания на поръчката. Целта на администрацията е ремонтът на пристанището да започне преди влошаването на времето през есента, посочи Иванов и припомни, че точно буря предизвика сериозните проблеми със състоянието на порта.

Заместник-кметът допълни, че Общината многократно е търсила строителя на „Карантината“, за да отстрани дефектите в рамките на гаранционния срок на обекта. По думите му фирмата не се е отзовала дори на поканите за оглед на пристанището. Общината се е свързала и със застрахователната компания. До момента не сме получили категоричен отказ, но считаме че е налице мълчалив отказ, обясни Иванов.

По думите му сега планът е Общината да ремонтира пристанището, за да не се задълбочат проблемите, а след това да заведе съдебен иск срещу строителя и застрахователя. В хода на производството ще бъде установено чия е вината и кой трябва да поеме разходите, допълни Иванов. Той уточни, че обществената поръчка за ремонт на порта е около половин милион лева. 

Коментари

Новини Варна