IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:00 | 29 юли 2024
Обновен: 21:08 | 16 септември 2024

Община Варна с кампания за превенция на рисковото поведение "Лято без риск"

Всеки ще има възможност за безплатно и анонимно изследване за ХИВ и хепатит

По материала работи: Александър Дечев
Община Варна с кампания за превенция на рисковото поведение "Лято без риск"

Снимка: Пресцентър Община Варна

Община Варна и дирекция „Превенции“ организират информационна кампания за превенция на рисковото поведение „Лято без риск“. Тя ще се проведе на 30 юли (вторник) от 10:30 ч. до Слънчевия часовник в Морската градина.

Над 30 доброволци към общинската дирекция ще отговарят на въпроси на граждани и гости на града по важни и чувствителни теми като последици от употребата на психоактивни вещества, рискове от въвличане и попадане в трафик на хора, превенция на рисковото сексуално поведение и детски правонарушения.

Всеки участник в кампанията ще има възможност за безплатно и анонимно изследване за ХИВ и хепатит. Ще има игри-пъзели с награди и демонстрация с алко-очила, симулиращи алкохолно опиянение. Посетителите ще получат безплатни информационни и рекламни материали като гривни, подложки за чаши, тефтери, ветрила, фризби, книгоразделители, стикери и балони.

Коментари

Новини Варна