Варна 17°
fallback
Новини Варна
15:40 | 28 юли 2024
Обновен: 21:58 | 19 септември 2024

Кметът на Варна предлага отново "ремонтните линейки" на утрешната сесия

Решения за над 300 милиона лева гласуват съветниците в понеделник

По материала работи: Слав Велев

Благомир Коцев/Снимка: Общински съвет/АРХИВ

Утре ще се проведе последната за лятото сесия на Общинския съвет във Варна, в която ще предложа на съветниците да гласуват някои от най-важните решения за Варна - парите за големите инфраструктурни проекти, които държавата ни отпуска безвъзмездно и чакат само одобрението на съвета. Това коментира кметът на морската столица Благомир Коцев. По тези проекти общинската администрация работи вече 6 месеца, за да усвои 300 милиона лева за три години в изграждане и основни ремонти на улици, тротоари, пътни възли, паркове, подлези, градска библиотека. "Напомням, че такива пари Варна никога не е виждала и имаме уникален шанс да подобрим значително състоянието на града си. Ако съветът по някаква причина не ги гласува, тези пари ще бъдат безвъзвратно изгубени", коментира градоначалникът.

"В зала смятам да предложа отново и ремонтните линейки, които още чакат санкция на общинските съветници, за да мога да възлагам малки и бързи ремонти за поддръжка на градската среда", заявява Коцев и добавя:

"Вярвам, че разумът и съвестта на съветниците ще надделеят и няма да използват гласа си като инструмент за политически PR или натиск върху кметската администрация за лични “каузи” за сметка на варненци".

Тези и много други важни решения предстоят да се гласуват на заседанието на Общинския съвет утре. Ссесията можете да следите в YouTube канала на Общински съвет Варна ТУК.

Автор на статията:
Слав Велев
ремонти ремонтни линейки сесия сесия общински съвет варна общински съвет Варна новини решения дневен ред заседание политика политика варна новини варна
1 коментара
fallback
fallback