Варна 17°
fallback
Новини Варна
15:20 | 28 юли 2024
Обновен: 18:28 | 19 септември 2024

Какво време ни очаква в понеделник?

Обявиха жълт код за опасна жега в почти цяла България

По материала работи: Слав Велев

Новата седмицата идва с поредна порция жеги. Жълт код за високи температури е обявен в понеделник (29 юли) в по-голямата част от страната, съобщиха от НИМХ.

Очакват се термометрите отново да достигнат до 35 градуса, с изключение на София, София-област, Перник и части от Източна България.

Във Варна през нощта ще е ясно и почти тихо. Минимални температури между 17° и 22°, за морската столица около 21°.

Утре ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, но все още без валежи. Ще духа слаб северен вятър, по Черноморието следобед бриз. Горещо, с максимални температури между 31° и 36°, по Черноморието малко по-ниски, за Варна около 32°.

Вълнение на морето - 2 бала. Температура на морската вода - 27°- 28°.

На 29 юли слънцето във Варна изгрява в 5:56 часа и залязва в 20:34 часа. Продължителността на деня е 14 часа и 38 минути. Фазата на луната е един ден след последна четвърт.

Във вътрешността на страната ще бъде предимно слънчево. След обяд над Северна България ще започне да се развива купеста, към вечерта над Централна Северна и Североизточна и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Явленията в североизточните райони ще продължат и през нощта срещу вторник и ще са временно интензивни. Вятърът в западната половина на страната ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен, в Дунавската равнина - временно силен; в Източна България ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 33° и 38°, в София - около 33°.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще бъде с купеста облачност, но само на изолирани места, главно в Стара планина ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е предимно умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

Автор на статията:
Слав Велев
време Времето Варна времето във варна Варна прогноза прогноза време варна прогноза 29 юли 29 юли времето понеделник НИМХ понеделник
0 коментара
fallback
fallback