IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
10:40 | 28 юли 2024
Обновен: 02:37 | 9 септември 2024

Акция „Тротинетка” във Варна: Повечето нарушители са младежи (ВИДЕО)

Предвиждат се по-високи глоби за нарушителите

По материала работи: Слав Велев
Акция „Тротинетка” във Варна: Повечето нарушители са младежи (ВИДЕО)

Кадър и ВИДЕО: NOVA

В опит да бъде въведена регулация и да се повиши безопасността на пътя органите на реда предлагат нови правила за тротинетки и велосипеди. На този фон някои градове у нас вече затегнаха мерките. Един от тях е Варна. Михаил Стоянов редовно се движи със своята електрическа тротинетка, но споделя, че е много внимателен.

„Аз съм шофьор. Имам правоспособност за всички категории. Затова съм много внимателен”, споделя мъжът, цитиран от NOVA.

Има тротинетки обаче, които развиват много по-високи скорости.

„Над 80 км/ч. Аз съм ги засичал с лекия си автомобил. На платното се движат като моторни превозни средства, на пешеходните пътеки като пешеходци, което въобще е в нарушение на всякакви правила”, смята мъжът.

 

Росен Николов също е сред тези, които забелязват нарушителите. „Много бързо се кара. Аз се движа примерно с около 20 км/ ч и изведнъж някой ме задминава сякаш сме на писта”, твърди мъжът.

А, всичко това, често води и до инциденти споделят от МВР. Именно затова от полицията във Варна стартираха акция, която да затегне контрола.

Статистиката до момента показва, че по-младите водачи, по-често нарушават закона.

Във връзка с правилата вече се предвиждат и промени в закона, като се стигна до предложението каските да станат задължителни за всички, които карат тротинетки и велосипеди. Сред предложенията е и да се увеличи глобата от 50 на 100 лв. Според някои обаче това няма да реши проблемите.

А, засилените проверки в морската столица ще продължат до края на активния летен сезон.

Вижте повече във ВИДЕОТО на Емил Дамянов:

Коментари

анонимен ( преди 1 месец )
Карат тротинетки с неограничена скорост Тротинетките се карат по тротоарите минават покрай хората с бясна скорост
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Anna ( преди 1 месец )
Търсите ли бизнес финанси, лични финанси, ипотеки, заеми за автомобили, студентски пари, пари за консолидация на дългове, необезпечени пари, рисков капитал и т.н. ... Вие сте на правилното място, свържете се с нас сега за повече информацияИмейл: rolhy.xhol11***gmail.comКредитна компания Мидсет .....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
ELENA90 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна