IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
12:40 | 27 юли 2024
Обновен: 01:48 | 8 септември 2024

Привличат филмови компании, които да снимат във Варна

Пичинг сесия ще се състои на 3 август в морската столица

По материала работи: Слав Велев
Привличат филмови компании, които да снимат във Варна

Продуценти подкрепят филмови проекти, които ще се осъществят във Варна

Кореспондент на БТА във Варна Валентина Добринчева

Снимка: Кореспондент на БТА във Варна Красимир Кръстев

Варна,  

26.07.2024 17:31

 (БТА)

Представяне на филмови проекти (т.нар. пичинг сесия) ще се състои във Варна на 3 август, съобщават от „Артин вижън“, които организират и гостуването на София филм фест в крайморския град. Инициативата е подкрепена от Фонд „Култура“ на Община Варна.

Идеята на организаторите е да привлекат филмови компании, които да реализират своите филмови проекти във Варна. Сценаристи, режисьори и продуценти ще могат да представят своите идеи пред водещи професионалисти от киноиндустрията и да се състезават за награден фонд. Победителят ще получи и възможност за менторство и подкрепа от утвърдени специалисти, както и отстъпка за настаняване на снимачен екип, ако снимките на филма му се провеждат във Варна.

Проектите ще бъдат оценявани от Катя Тричкова и Николай Мутафчиев. Тричкова е управител на една от големите продуцентски компании в България и продуцент на свободна практика. Работи с режисьора Стефан Командарев по филмите „Съдилището“, „Посоки“, „Уроците на Блага“. Има награда „Златна палма” от фестивала в Кан за лентата „Мъжът, който не можеше повече да мълчи” на Небойша Слиепчевич. Мутафчиев е роден във Варна. Ръководи продуцентска компания заедно със Силвестър Силвестров и Владислав Петров. Режисьор и продуцент е на филмите „Още една мечта“, „Ти Гониш“, „АБ-“, „Двама на моста“, „Рая на Данте”, както и на телевизионни риалити формати, документални филми, реклами и клипове. 

Коментари

ELENA90 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна