IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
15:30 | 26 юли 2024
Обновен: 18:28 | 7 септември 2024

13 точки са включени в дневния ред на общинската сесия в понеделник

Една от тях е удостояване на граждани с почетни звания и знаци

По материала работи: Александър Дечев
13 точки са включени в дневния ред на общинската сесия в понеделник

Общинският съвет във Варна се събира в понеделник – 29 юли, за 13-ти път от началото на мандата. В заседанието с начален час 10:00 са включени 13 точки.

Една от тях е удостояване на граждани с почетни звания и знаци. За най-високото отличие на общината са предложени общо шест личности, сред които са селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев, командирът на научно-изследователския кораб „Св. св. Кирил и Методий“ кап. II ранг Николай Данаилов, историкът и изследовател Борислав Дряновски. Другите три номинации са на народния музикант Димитър Стойков, на създателя на благотворителна кампания за събиране на капачки „Аз вярвам и помагам“ Владислав Николов, както и на Сия Папазова – една от емблемите на културния живот на Варна.

В дневния ред фигурира предложение за отпускане на финансови средства за ремонт на третия етаж на ДКЦ 3 в ж.к. „Владислав Варненчик“, който пострада при пожар. Съветниците ще решат също дали Община Варна да осигури финансиране за закупуване на нов рентген и апаратура за нуждите на ДКЦ „Св. Иван Рилски“ в кв. „Аспарухово“.

Общинският съвет предстои да обяви конкурс за възлагане управлението на Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания – Варна. Бившият Тубдиспансер остана без управител след смъртта на доц. Христо Ганчев.

Изборът на заместник-председател на местния парламент също е включен в дневния ред.

По традиция заседанието ще завърши с дискусия с гражданите.

Пълният дневен ред е публикуван на сайта на Общински съвет – Варна, секция „Заседания“. Сесията ще се излъчва в реално време през YouTube канала на институцията.

Коментари

Новини Варна