IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
17:00 | 25 юли 2024
Обновен: 10:17 | 7 септември 2024

Общината кандидатства за финансиране по проект за интеграция на деца от маргинализирани общности

Дейностите ще се реализират в партньорство със СУ „Елин Пелин“ и това в с. Каменар

По материала работи: Александър Дечев
Общината кандидатства за финансиране по проект за интеграция на деца от маргинализирани общности

Снимка: Пресцентър Община Варна

Община Варна ще кандидатства за финансиране по проект за образователна интеграция на деца от маргинализирани общности. Комисията по наука и образование към местния парламент даде съгласието общинската администрация да участва с проектно предложение по процедура „Утвърждаване на интеркултурното образование чрез култура, наука и спорт“ по Програма „Образование“ 2021-2027 година.

Проектът цели да приобщи деца от ромски произход и други етнически малцинства към образователния процес и тяхното трайно задържане в училище. Той се явява естествено продължение на успешно изпълнения от Община Варна тригодишен проект „Интегрирани мерки за социална интеграция и подобряване достъпа до образование на уязвими групи от община Варна“. Подготовката, спечелването и изпълнението на новия проект ще има съществен принос към усилията на местната власт за гарантиране на равен достъп до качествено образование на всички деца и ученици, бе изтъкнато на днешното заседание.

Дейностите ще се реализират на територията на община Варна в партньорство със СУ „Елин Пелин“, както и с училището и детската градина в с. Каменар. Към тях ще бъдат включени по райони и други образователни институции, предимно в сферата на предучилищното образование. Така ще бъдат изпълнени изискванията на проектната процедура да се създадат условия за интеркултурна комуникация и работа в мултиетническа среда в образователните институции с различна концентрация на уязвими групи.

Проектът „За децата и цветята на Варна – интеркултурно образование чрез знание и грижа за природата“ предвижда извънкласни дейности и занимания в природна среда. Целта е да се премахнат бариерите, възпрепятстващи ученето и участието на всяко дете в образователния процес.

Размерът на финансиране, за който Община Варна ще кандидатства, е 500 хил. лева. Съфинансиране от местната хазна не се изисква. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, стана ясно на заседанието.

Коментари

ELENA90 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна