IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Новини Варна
16:15 | 24 юли 2024
Обновен: 13:46 | 6 септември 2024

Ремонтират средношколското общежитие във Варна с 6 млн. лв.

Към всеки блок ще бъде изграден външен асансьор

По материала работи: Слав Велев
Ремонтират средношколското общежитие във Варна с 6 млн. лв.

Средношколското общежитие "Михаил Колони"/Снимка: Община Варна

Община Варна обяви процедура за провеждане на пазарни консултации за ремонт, рехабилитация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Центъра за професионално и личностно развитие - средношколско общежитие „Михаил Колони“. Проектът е финансиран по процедура „Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищно образование“ по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Договорът е на стойност 6 000 000 лв. безвъзмездна финансова помощ и беше подписан от кмета на Община Варна Благомир Коцев в края на 2023 година. За обекта има изработен технически проект и влязло в сила разрешение за строеж от края на месец май 2023 година. Строително-ремонтните дейности предвиждат поетапно извършване на основен ремонт, модернизиране на сградния фонд и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на двата блока на общежитието. Към всеки блок ще бъде изграден външен асансьор. 

В средношколското общежитие на ул. „Дойран“ №17-19 се настаняват ученици от 8 до 12 клас от цялата страна, които се обучават във всички професионални гимназии и средни училища във Варна. Към моментна капацитетът му е 280 ученици. С модернизирането на сградния фонд се цели осигуряване на материална база, която да гарантира здравословни и качествени условия за настаняване и учене. Проектът за ремонт е в съответствие със съвременните изисквания и действащата към настоящия момент нормативна база за този тип сгради. 

Коментари

Новини Варна