IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
17:00 | 22 юли 2024
Обновен: 01:54 | 7 септември 2024

От ВиК-Варна обещаха ремонтите на "Евксиноград" да завършат в срок

Проектът не обхвана 100 процента от всички консуматори

По материала работи: Александър Дечев
От ВиК-Варна обещаха ремонтите на "Евксиноград" да завършат в срок

Проектът на стойност над 130 милиона лева за изграждане на канализация в различни местности във Варна, е на Общината, съвместно с ВиК-дружеството, което има само контролни функции. Това заяви управителят на ВиК-Варна инж. Веселин Русев, цитиран от "Радио Варна".

По повод протеста на жителите на местността Евксиноград, които се оплакват от разбити улици и силно запрашаване на района вследствие прокарването на тръбите, Русев посочи, че там наистина има проблем, свързан с подизпълнителите на избраните изпълнители, но скоро възстановяването на улиците ще приключи.

Ситуацията в Екскиноград не е нормална, на много широк фронт се отвориха много обекти и подобекти с различни подизпълнители с различна степен на грамотност и ние от цялата тази работа страдаме, коментира Русев. Той допълни, че улиците са много тесни, което затруднява още повече работата. Дейностите по подземната инфраструктура в 80 % от местата на протестиращите са приключили, предстои възстановяването на настилката, каза още той. 

По главните улици - 13-а и 14-а, имахме уговорка с Община Варна през януари ние да възстановим настилките, а Общината да доизгради и възстанови пътя на 100 %. Миналия четвъртък стана ясно, че Община Варна не поема такъв ангажимент и ние бяхме принудени да възстановим траншеите. Асфалтирането в участъка, в който са прокарани тръбопроводите, ще го възстановим ние - машините вече са вече на 14-а улица, коментира инж. Русев. 
Ремонтните дейности на улица 14-а приключват в края на месеца. Това значително ще облекчи трафика там, ще намалее запрашаването и всички неудобства, категоричен е Русев. 

На улица 17-а работата започва на 29 юли, а крайният срок за завършване на ремонта там е след около една седмица.

По улица 14-а, 24-та, 21-ва и 20-а дейностите ще приключат до края на месеца.

25-а, 26-а и 28-а улица са вече завършени и асфалтирани, обобщи Русев. 

ВиК-проектът не обхвана 100 процента от всички консуматори. Много улици не са обхванати. Водопровод е наличен, по-тежкият проблем е, че няма канализация, затова е наблегнато върху канализационните колектори. Там, където е възможно и има лошо състояние на водопровода, той е подменен, но всичко опира до стойност, каза още Веселин Русев. 

За есента, през септември, ВиК-Варна е предвидило ремонт на участъци в по-малките улици - около 6-а и 8-а, съобщи управителят на дружеството. 

В началото на годината трябва да започне работата и на главния колектор по магистралата. Бяхме принудени от Общината да започнем работа там наесен, надявам се, че няма да ни спрат втори път - става дума за участъка около Двете кули, до затвора, посочи Русев. 

Най-тежките обект е Златни пясъци, обобщи той. 

Очаква се работата по двата обекта да приключи в рамките на една година, до 2026-а. 

Коментари

ELENA90 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна