IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
09:00 | 20 юли 2024
Обновен: 08:57 | 7 септември 2024

Повече от 90 000 лева глоби са наложени на сметопочистващата фирма във Варна

Срещу физически и юридически лица за същия период са съставени 9 акта и са издадени 12 фиша

По материала работи: Слав Велев
Повече от 90 000 лева глоби са наложени на сметопочистващата фирма във Варна

Снимка: Община Варна

Повече от 90 000 лева глоби са наложени на сметопочистващата фирма ЗМБГ само за последните две седмици. Санкциите са за неизпълнение на дейностите по почистване на Варна в първата половина на месец юли. Това съобщи кметът Благомир Коцев.

Срещу физически и юридически лица за същия период са съставени 9 акта и са издадени 12 фиша, включително и с помощта на новите камери за наблюдение.

"Преди минути приключи и общинската инспекция на наличната техника на ЗМБГ. Тя целеше да установи дали капацитетът за сметоизвозване е достатъчен, за да покрие нуждите на града. По договор Варна трябва да се обслужва от 12 камиона, а в момента на терен работят само 7. Заради този сериозен пропуск ще наложим още санкции", заяви още Коцев.

"Борбата с боклука във Варна продължава. Няма никакво съмнение, че сметопочистващата фирма не си върши достатъчно добре работата, както не може да има никакво съмнение, че онези, които драпат отново да деребействат на гърба на варненци, имат интерес във Варна нищо да не се променя към добро. Тоест градът ни да остава мръсен, както беше години наред досега.", категоричен е той

Наказанията, глобите и пълната отчетност пред варненци за работата на администрацията и изпълнението на договорите продължават.

Коментари

Новини Варна