IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
16:00 | 19 юли 2024
Обновен: 06:46 | 4 септември 2024

Между 35 и 40 произшествия свързани с огъня има за денонощие във Варненско

Набелязаха мерки за справяне с пожарите в областта

По материала работи: Слав Велев
Между 35 и 40 произшествия свързани с огъня има за денонощие във Варненско

Мерки, за справяне с пожарите бяха дискутирани във Варненската полиция/Снимка: ОДМВР Варна

Във връзка със зачестилите пожари, днес 14 часа, в основната сграда на ОДМВР Варна,  старши комисар Андрей Ангелов, организира среща на институциите в града. На нея присъстваха, както представители на домакините в лицето на директора Андрей Ангелов, директора на РДПБЗН Тихомир Тотев и началника на Охранителна полиция, така и представители на: Областна администрация, Областна дирекция „Земеделие“, Регионална дирекция по горите, Областно пътно управление, Гранична полиция. Основен акцент на разговорите беше недопускане или ограничаване на последиците от възникнали пожари и анализ на основните причини за възникване на огън в земеделските земи, горските терени и в районите на пътищата по републиканската пътна мрежа.

По време на срещата бе подчертано, че голяма част от образуваните досъдебни производства, свързани с огнените бедствия, са в следствие на човешка небрежност и не спазване на пожароопасните мерки.  По данни, изнесени от старши комисар Тотев,  между 35 и 40 произшествия свързани с огъня има за денонощие. Като сложните горски и полеви пожари са два, в повечето случаи. Към настоящия момент, РДПБЗН Варна има достатъчно собствени сили, за да покрие територията на областта и не се нуждае от изпращане на такива от съседни дирекции.

Директорът на ОДМВР Варна отправи конкретни предложения към присъстващите на срещата институции за по- добро справяне с пожарите и набеляза превантивни мерки за недопускането им в големи размери. Той подчерта, че не малка част от пламъците са разразяват в имоти, които са изоставени и там тревите и храстите способстват за бързото поглъщане от огъня. Старши комисар Ангелов отправи апел към населението да не се палят огньове на нерегламентирани места и да се спазват противопожарните мерки при работа с техника, тъй като климатичната обстановка към момента способства развитието на трудно контролируеми пожари.

 

Коментари

ELENA90 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна